Přeskočit na hlavní obsah

Vybraný příspěvek

Vanefist neo recenze

Vanefist Neo - nutriční vlastnosti nového doplňku stravy Nadbytečné kilogramy… občas je trapné se k nim přiznat. Znáte mě dobře - pečuji o sebe, ale občas si dovolím malé šílenství. Ale, když jsem stoupla na váhu, myslela jsem si, že omdlím! Nečekala jsem až takovou změnu. Léto se blíží velkými kroky, co mohu udělat? Samotná dieta nestačí. Pomoc! Začala jsem si prohlížet novinky na trhu slim výrobků. Vanefist Neo − neznám, ale vyzkouším. Žije se jenom jednou, a prázdniny se blíží. VANEFIST NEO Letní sezóna znamená výprodeje, jak je známo děvčata, milujeme je a vždy se rády prohrabáváme v oblečení. Jak si mám koupit něco hezkého, když moje váha není připravená na příchod léta?! Hodně jsem se bála, že samotná dieta a cvičení je příliš málo, abych se vrátila do dobré kondice. Hodila by se nějaká podpora. Doplněk stravy? Velmi ráda pod podmínkou, že na bázi přírodních složek. Co to je Vanefist Neo? Slim výrobky jsou stále populární. Není divu, že se stále objevují nějaké

Jak rychle posílit nehty?


kosmetický salon

Zničené nehty jsou problémem řady žen, které chodí na různé kosmetické procedury, jako je manikúra nebo pedikúra. K jejich oslabování se přičiňují i jiné faktory, na které někdy nemáme vliv. Existují ale způsoby, jak je znovu posílit a pomoct jim se uzdravit. V tomto článku najdete několik tipů, jak rychle, účinně a bez námahy dopomoct jejich regeneraci.

Příčiny lámavých nehtů

Křehké a lámavé nehty jsou často důsledkem nesprávné péče a pravidelných kosmetických procedur, jako je lakování, prodlužování nebo hybridní manikúry. K jejich ničení přispívá i vykonávání běžných domácích prací. Mechanická poškození jsou totiž jednou z nejčastějších příčin poškození nehtové ploténky. Velkou roli hraje i nevhodná strava, ve které chybějí potřebné živiny, jako jsou bílkoviny, zinek, křemík a vitaminy A, E, B a C. Jinou příčinou, která může způsobit nadměrnou lámavost, je také silný a dlouhodobý stres. Toto je seznam činností a chyb v péči, jejichž eliminace značně pomůže zlepšit jejich stav:
·         kousání
·         používání odlakovače s acetonem
·         nesprávné pilování
·         detergenty
·         chlorovaná voda
·         sluneční záření
·         dlouhodobé namáčení rukou
Správná péče a zbavení se špatných návyků vám pomohou zregenerovat nehtovou ploténku, i když už je zničená. Níže najdete několik metod, které rychle posílí vaše nehty a značně zlepší jejich vzhled. Pokud však tradiční procedury nepřinesou očekávané výsledky, určitě se jděte poradit k odborníkovi. Oslabení nehtové ploténky může mít totiž také různé zdravotní příčiny.

Jak si přirozeně posílit nehty

lakování nehtů

Za vzhled našich nehtů, ale také vlasů a kůže, je zodpovědná strava. Proto je třeba si pamatovat, že bychom měli jíst pokrmy bohaté na bílkoviny. Pro zdraví jsou také velmi důležité prvky, jako jsou vápník a křemík, díky kterým je nehet tvrdý a správně navlhčený a pružný. Nezapomínejte ani na různé domácí metody, které stojí za to vyzkoušet.
Málo kdo ví, že syrová cibule je přírodním prostředkem, který přispívá k tvrdosti nehtové ploténky. Stačí zeleninu rozkrojit na půl, veprostřed vyříznout díru a vložit do ní na 15 minut nehty. Podobným způsobem funguje česnek – do skleničky vody dejte několik nadrobno nasekaných stroužků a nechte chvíli uležet. Následně si do roztoku na 20 minut ponořte dlaně. Také rozmarýn má posilující účinky, nicméně příprava odvaru je o něco náročnější. Do skleničky vody přidejte dvě lžičky rozmarýnu a asi 5 minut povařte. Po vychladnutí stačí do odvaru ponořit prsty na 10 minut a opakovat dvakrát týdně. Na lámavé nehty je účinný okurkový balzám – odšťavněte okurek se slupkou a každý den si do šťávy namáčejte ruce.
Posílit nehty pomáhá také ricinový olej bohatý na vitamin E. Nemůžeme zapomenout na citron, jehož šťávu můžete přidat do sklenice teplé vody a po dobu 5 minut si namáčet ruce. Poté osušit a vyleštit nehtovou ploténku. Zajímavou metodou, která podporuje regeneraci, je jejich namáčení v misce s majonézou po dobu asi 5-8 minut. Klíčovou přísadou majonézy je totiž i kuřecí vejce, které obsahuje mnoho posilujících vitaminů a minerálů. V tomto případě je třeba pamatovat na důkladně umytí rukou nebo nohou teplou vodou. Pozitivní účinky má také přeslička rolní dostupná v každé lékárně – stačí připravit vývar z hrsti přesličky na sklenici vody, a ponořit do něj ruce.
Dále je možné použít ještě jeden přírodní prostředek založený na směsi olivového oleje, medu a vejce. Rozmíchejte lžičku olivového oleje, lžičku medu a vaječný žloutek, až získáte ucelenou pastu. Tu potom naneste na každý nehet. Po 30 minutách omyjte vodou.

Jak rychle zregenerovat nehty po odstranění umělých

sada na nehty


Velmi často vypadají naše ruce po odstranění nalepovacích, gelových nebo hybridních nehtů hrozně. Nesprávné odstranění způsobí, že nehtová ploténka zkřehne, poškrábe se, je lámavá, rozštěpená a ještě více náchylná k poškození. Říká se také, že akryl a gel na ni mají špatný vliv, což však není pravda – ničí ji špatně provedená manikúra, např. opilování bez předchozího zmatnění. Co je ještě možné dělat pro to, abyste co nejvíce zamezili poškozením a posílili nehty po odstranění těch umělých?
Zaprvé, a to je nejdůležitější, nalepovací, gelové a hybridní nehty odstraňte profesionálně. Je možné to udělat v kosmetickém salonu nebo i doma pomocí acetonu. Pamatujte ale, že ten byste na nehtu měli ponechat co nejkratší dobu. Aceton má totiž silné vysušující vlastnosti, proto je třeba s ním zacházet zručně. Dávejte také pozor, aby po laku nezůstávaly žádné stopy a po použití odlakovače si umyjte ruce vodou s mýdlem a důkladně je osušte.
Zadruhé dbejte také o kůžičku a nehtové lůžko. Aplikujte si na tato místa krémy, nejlépe ty s obsahem kyselin AHA, které pomáhají zbavit se odumřelé pokožky. Neleštěte nehtovou ploténku příliš intenzivně a s vážnějšími problémy se vyjdete k odborníkovi.
Zatřetí používejte výživu na nehty. Jestli chcete urychlit růst, na nějaký čas vynechte pilník. Zkraťte si nehty, naneste výživu urychlující růst a nechte působit. Používejte také výživy, které zlepšují tloušťku.
Posílení nehtů také pomáhají vyživovací koupele, které se zároveň postarají o kůžičku. Do misky s teplou vodou stačí přidat několik kapek olivového oleje a potom si v roztoku namáčet ruce po dobu 15 minut. Po koupeli nezapomeňte na dlaně aplikovat krém s vitaminy A + E a zaměřte se zejména na kůžičku a nehtové ploténky.
Musíte mít na paměti, že vrátit nehtům dobrý stav je proces dlouhodobý, a proto se obrňte trpělivostí.

Nejrychlejší metody na posílení nehtů

výživa nehty

Pokud vám jde o čas, nejrychlejší metodou regenerace nehtů bude použít prostředky, které máte doma. Níže najdete několik dobrých rad, jak je produktivně využít.
·         Citronová šťáva a olivový olej – několik kapek šťávy a olej vetřete do nehtu a nasaďte si bavlněné rukavičky. Kúru je nejlepší používat na noc. Preparát zůstane tímto způsobem na rukou několik hodin.
·         Citronová šťáva a sůl – rozmíchejte přísady a aplikujte štětečkem. Ponechte směs na nehtech 15-20 minut a potom omyjte. Tuto kúru můžete používat 2-3krát týdně.
·         Voda – ukázalo se, že pití velkého množství minerální vody pozitivně ovlivňuje kondici našich nehtů. Pokud vidíte, že je váš nehet matný, slabý a křehký, pijte alespoň 2 litry vody denně a po určitém čase zaznamenáte velké zlepšení.
·         Želatina – rozpusťte ji ve sklenici vlažné vody a po 5 minutách, když nabyde, ji zahřejte a ponechte v ní prsty asi 15 minut.
·         Jezte čerstvou zeleninu a ovoce a také celozrnné produkty – ty vám zajistí vitaminy A, E a železo, které jsou součástí procesu transportu kyslíku a pečují o kondici buněk, ze kterých se skládá nehtová ploténka.

Produkty posilující nehty

kosmetička nehty

Pokud si chcete rychle posílit nehty jiným způsobem, využijte také produkty nabízené lékárnami a drogeriemi. Doporučujeme přírodní ricinový BIO olej bohatý na cenné mastné kyseliny a vitaminy A a E a kyselinu ricinolejovou. Pomůže nejen vašim dlaním, ale také zlepší kondici vlasů, obočí a řas. Stojí také za to zaměřit se na výživu pro křehké nehty nebo také výživy pro kůžičku. Nápomocná může být kreatinová výživa založená na cenných rostlinných olejích, mj. ricinového, brutnákového a pupalkového, která pečuje i o kůžičku, jíž dodává měkkost a chrání ji před vysoušením. Většina nabízených produktů je cenově dostupná, což z nich činí opravdu dobrou volbu.
Péče o nehty ale neznamená jen používání balzámů a výživ. Měli bychom se i vyhýbat odlakovačům s acetonem a jinými škodlivými přísadami. Existuje řada alternativ, které jsou pro nehet o mnoho zdravější. Důležité je také pilování vždy stejným směrem. Nepoužívejte kovový pilník, vyměňte ho za skleněný nebo papírový, který jemněji vyrovnává okraje. Během úklidu si berte ochranné rukavice. Nedávejte si dlouhé a horké sprchy a – co je nejdůležitější – nekousejte si nehty ani kůžičku. Neustálý kontakt se slinami způsobuje jejich intenzivní štěpení a zpomaluje růst.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vivese Senso Duo Oil – recenze olejíčku pro vypadající vlasy

Jak jsem se už zmínila, na podzim a v zimě jsou naše vlasy hodně oslabené – lámavé a vysušené a začínají nadměrně vypadávat. Jak   tomu zabránit? Přede vším začnete je co nejdříve hydratovat a vyživovat, aby se mohly regenerovat a posílit. Já jsem po dobu 8 týdnů používala olejíček Vivese Senso Duo Oil   - nový přípravek na růst vlasů – a musím říct, že mě ten kosmetický výrobek velmi pozitivně zaskočil.

Perle Bleue - recenze nového krému proti vráskám

Jak už určitě víte, miluji testovat novinky! A tentokrát jsem se asi trefila do černého! Proč? Totiž nová řada kosmetiky proti vráskám Perle Bleue má všechno, co může žena vyžadovat od krémů proti vráskám…